Hur går det egentligen?

Nu har vi bott i träkojan i ungefär två veckor. Här kommer några saker vi kan konstatera!

Det är jobbigt att flytta, rent fysiskt helt utmattande men också jättekul och spännande! Det var riktigt kaosigt under några dagar och vi badade i wellpapp, lådor och bubbelplast.

Den öppna planlösningen är något helt nytt för mig och jag tycker ärligt talat att det är skitmysigt att alla kan vara i samma rum men göra lite olika grejor. Den lilla ytan är hittills bara mysig och en bra sak. 

Förvaringen, eller brist på rättare sagt, är som väntat en utmaning. 58 kvm är inte så stort. Köket visades sig vara det enkla att få på plats, där är det lika många skåp och lådor (om inte fler) än i den förra lägenheten. Men när det kommer till kläder och skor är det svårare. Det finns en inbyggd garderob med ett Elfa-system i sovrummet och den rymmer ungefär en persons kläder + några lådor för linne och handdukar. Det blev så att T fick den garderoben och jag jobbar istället med klädhäst (har alltid gillar att ha kläder hängande synligt) och med förvaring i inbyggda utdragbara sänglådor, vilket faktiskt funkar fint. Ts garderob huserar även alla mina väskor ska erkännas…

Elfa-system kan ju vara bra men mest irriterande har vi tyckt tidigare. Nu fanns det dock inget annat alternativ än att köra vidare på det så vi (T) har byggt på det befintliga systemet med fler lådor och hyllplan. Det har svurits en del ja. 

Mina skor då? Tanken är att mina skor ska få åka upp och ner mellan lägenhet och källare, en säsongsbetonad växling helt enkelt. Detta gäller givetvis även vinter vs sommarkläder. Allt ryms inte i lägenheten så källarförrådet kommer bli en viktig komponent i denna set-up! Mer om det senare. En tillfällig lösning för mina skor är iallafall att förvara skorna i skolådar från Classe. På så sätt kan de stå framme, staplade på varann utan att smutsa ner. Gillar lådorna skarpt!

När det kommer till fönster så har vi beslutat att vi ska köra på plisségardiner i en sandigt beige kulör, måttanpassade efter fönstren. Tänk en persienn men som hänger utanpå fönstret och i ett material som nästan upplevs som lyxigt papper. Kommer bli fint tror jag! Lite japansk känsla.

Det finns ingen plats för en TV att vara monterad på vägg eller stå på någon TV-möbel så vi har köpt ett rullbart stativ istället! Stativet kommer från Pedestal och är riktigt jäkla fint. Vårt stativ heter ”Moon Rollin´ Ultra Marine” och är i någons slags Kleinblå nyans. Man fäster allt man behöver på baksidan, till exempel sin Apple TV och diverse sladdar och kablar. Sladden är i samma färg som stativet. Hittills har vi rullat runt den kors och tvärs och det funkar faktiskt jättebra. Vill man ha TV-dinner så får den vara vänd åt matbordets håll, är det Snookerfinal när man lagar mat så rullas den lite åt höger och vill man vara traditionell så sitter man i soffan och tittar. Ja, ni fattar. För en TV-älskare som jag är detta en ljuvlig lösning, låt TV:n få ta plats i hemmet!

Pedestal
Exempelbild från Pedestal, framsida
Pedestal
Exempelbild från Pedestal, baksida

Nästa vecka ska vi göra klart Max rum (loftsäng med inbyggd förvaring coming up!) och vi ska montera möbler till balkongen som precis anlänt (mer wellpapp…). Jag ser så mycket fram emot att organisera Max alla leksaker, pennor och pysselgrejor. Annat spännande som händer är att T ska bygga en bokhylla, våra böcker förtjänar det bästa! 

Stay tuned!