Downsizing, let’s do this!

Tack älskade Tomtebogatan! Det blev kort och du var underbar och väldigt tjusig men ack så dyr i drift. Att lägga så mycket pengar på boende varje månad kändes inte längre rimligt. Vi ska nu bo mindre och i nyproduktion och det känns så rätt och spännande!

Cederhusen i Hagstaden är något speciellt. Vi har varit där och tittat på flera olika lägenheter och blivit så kära i husen. Husen är byggda i massivträ som står på betonggrund, och är ett av de största trähusprojekten i världen i innerstadsmiljö. Yttervägganra är beklädda i cederspån och så otroligt fina. Vi ska flytta in i huset i “etapp 4” där delar av huset blir färdigställt om cirka en vecka. Hagastaden är en helt ny stadsdel som kopplar ihop Vasastan med Solna. Området är dominerat av vetenskap och forskningsinstitut, sjukhus, bostäder och parker. De flesta gatorna i Hagastaden har namn uppkallade efter kvinnliga forskare och uppfinnare.

Storleken då, ja det blir minde. Vi går från 84 kvm till 58 kvm så det har rensats rejält! En liten trea med optimal planlösning! Vi har sålt möbler, rensat bland kläder och prylar och packat och optimerat in i minsta detalj. Det enda som faktiskt är större än den förra lägenheten är Max rum och balkongen!

Lite blandade bilder från husen, prospekt etc. Det kommer mer från vår lägenhet här på bloggen nästa vecka. Välkommen att följa fortsättningen i vår träkoja!

Artikel om Cederhusen i Residence

Artikel om Cederhusen i New York Times

Cederhusen blev Årets Stockholmsbyggad 2023