Zürich

Write they said

Back in Zürich

Snyggt Victorinox! Vid inflygningen till Zürich ser man det här. (Är tillbaka i Schweiz på jobb, denna gång för fotografering med Tobias Björkgren.)

Arty!

Hann med lite kultur när jag var i Zürich. Besökte en konsthall som heter Haus Konstruktiv som är inriktat på konkretism och konstruktivism. Byggnaden är en gammal kraftstation och den industriella stilen oerhört tilltalande!

Såg utställningar av Alicja Kwade och Gerhard von Graevenitz. Hade aldrig hört talas om någon av dem innan, så spännande.

Högst upp i byggnaden fanns ett jättefint bibliotek med en imponerande samling konstböcker. Synd att man inte hade mer tid!

Business trip!

Byrån har fått en ny kund i Zürich och jag har varit på affärsresa! Har varit där två gånger nu, första gången för ett par veckor sedan och nu var det dags för resa nummer två.

Vi ska bygga en sajt åt Restaurang Orsini som hör till det anrika lyxhotellet Savoy Baur de Ville (byggt 1838). Kul och annorlunda med en kund och uppdrag utanför Sverige.

Man måste dressa upp lite extra när man gör business i Zürich, här funkar inte jeans, Dr Martens eller sneakers. Istället har det blivit pennkjol, pumps, blusar och kostymer. Måste erkänna att jag gillar det! Behöver kanske utöka min businessgarderob ytterligare inför den tredje resan. Den här gången fick det bli en ny pennkjol från Tiger och en silkesblus från Filippa K. Till det ett par gamla pumps som fortfarande är fina.

Första gången vi var här testade vi alla restauranger på hotellet, inkl Orsini. Fantastiskt bra. Åt bland annat en ljuvlig burrata, hummer- och avokadosallad och skaldjurspasta. Fick kolla in köket behind the scenes och hälsa på kocken.

Den här gången gjorde vi lite konkurrentresearch och testade ett par andra restauranger i stan. Kul, gott, intressant. Kan konstatera att det är dyrt i Zürich…

En av de bästa sakerna med Savoy Baur de Ville är ändå deras frukost. Här slipper man buffé, istället blir man serverad direkt vid bordet av charmig personal (som dessutom efter ett besök minns mig). En ganska enkel frukost bestående av småfrallor, croissant, marmelad i små glasburkar, schweizisk ost i tjocka skivor och kaffe eller thé. Och juice och färsk frukt för den som gillar det. De små kaffe- och thékannorna i silver är så fina och smöret serveras på en bädd av is. Hotellets inredning är lite Art Déco-inspirerat och det är fantastiskt mönstrade heltäckningsmattor och vackra lampor överallt. Heltäckningsmattan inne på Orsini är en favorit. Stora vallmoblommor. Kär i den!

Nästa resa till Zürich blir i maj, förhoppningsvis är det försommar där då. Ser fram emot fler uteserveringar och bra ljus för fotograferingen. Blir kul och spännande att rodda med plåtning på ett sådant här ställe. Har en känsla av att det blir något annat än det jag är van vid i Stockholm.