vegan

Kimchi, bowling och 16 veganrätter

Jag har slarvat lite med dagboksskrivandet de senaste dagarna så här kommer en sammanslagen rapport från veckan som gått. Vi har bland annat besökt ett Kimchimuseum i Insa-Dong som var superfint! Man fick provsmaka en massa olika sorters kimchi och lära sig hur själva tillverkningsprocessen går till. Ett fint litet museum som jag starkt rekommenderar! Även detta väldigt hi-tech med interaktiva skärmar överallt. Visste ni att när man ska le på foto här så säger man ”kimchi”?

I Insa-Dong testade vi så kallad ”temple food” på en buddhistisk restaurang som heter Sanchon. Det var genomgående veganskt. En enkel liten middag för två… Behöver jag säga att man blev mätt?

Ja, sedan testade vi ju också en koreansk bowlinghall i Itaewon och firade vinylskivans dag på Vinyl & Plastic.

Bukhansan National Park

Idag var vi i Bukhansan, en stor nationalpark i utkanten av Seoul. Vi gick en trail som hette Eunpyeong. Väldigt fint, många koreanska familjer och äldre par som var ute och hajkade. I parken fanns också flera utegym med de finaste utsikterna. Bitvis var det väldigt backigt och tungt, som tur var hade vi med oss mat och vatten. Det satt skyltar uppe som uppmanade besökarna att vara tysta, fin grej tycker jag. På kvällen åkte vi till en veganrestaurang som heter Loving Hut och käkade fejkkött, bland annat vegan bulgogi och vegansk friterad kyckling. Så galet gott! När jag gick och la mig visade hälsoappen i telefonen 20,6 km… Ganska så trött alltså, men på det sköna sättet.

Changdeokgung och tofu

Idag tog vi tunnelbanan ut till Changdeokgung-palatset och tillhörande ”Secret Garden” (med på UNESCO’s världsarvslista). Innan vi gick in på palatsområdet åt vi lunch på veganrestaurangen Osegehyrang som låg inne i en av de fina gränderna. Otroligt gott! Det blev Banchan igen, tofu i mängder och riste till. Yum! Palatset var mäktigt och den tillhörande trädgården fantastisk fin. Andra saker vi hunnit med idag var ett besök på ett hundcafé och middag i Hongdae som ligger i Mapo-Gu-distriktet, som ligger norr om floden. Väldigt trevligt område som vi ska åka tillbaka till imorgon. Tunnelbanan här är fenomenal.