Stockholm

Fem saker

Snart är det höst och jag tänkte summera fem saker som jag upptäckt, upplevt eller inspirerats av under våren och sommaren 2018. Häng med!

1. Fashion Tech Talks

I våras besökte jag Fashion Tech TalksFotografiska. Det är en konferens som handlar om den tekniska utvecklingen inom modebranschen med fokus på machine learning, nya hållbara material, försäljning och marknadsföring.

Jag är glad att jag gick dit, även om jag inte jobbar med mode så är ju techbiten väldigt spännande tycker jag.

Höjdpunkterna under dagen var Danica Kragic (robotforskare och professor på KTH), Martine Jarlgaard (grundare och designer för sitt eget märke, observera hennes fantastiska byxkjol i klippet!), och Alfredo Orobio (grundare och designer för AWayToMars). Konferensen var kurerad av Linda Leopold.

2. RS500: Rolling Stones lista över världens 500 bästa album

Magasinet Rolling Stone har tagit fram en lista över de 500 bästa albumen genom tiderna. Resultatet baseras på två omfattande undersökningar, en från 2003 då de bad en panel med 271 artister, producenter, journalister och annat branschfolk att välja ut sina favoritalbum. Den andra, som gjordes 2009, gjordes med hjälp av ett gäng experter som då fick i uppdrag att välja de bästa albumen från 2000-talet. Och resultatet blev detta.

Nu önskar jag bara att det fanns någon smart liten app som kunde hjälpa mig att välja och fördela ut alla album över en viss tid, så att jag på ett systematiskt sätt kan bocka av ett album i taget! Även om jag har ett mycket stort musikintresse har jag inte hört alla dessa skivor och vill såklart täppa igen luckorna och det ganska snabbt helst!

Apropå Rolling Stone, de gjorde om sin logotyp och sajt nu i somras. Här kan man se hur det gick till.

3. Pitchforks retrorecensioner

Nätmagasinet Pitchfork gör mycket kul tycker jag. Min senaste upptäckt är deras recensioner av gamla album. Det här har fått mig att återupptäcka musik jag glömt bort och fått mig att älska mina gamla älsklingsalbum ännu mer. Vissa av mina favoriter släpptes när jag var för liten för att hänga med i musikrecensioner. Och det känns så fint att få dem bekräftade även i nutid. Här är några av mina absoluta favoriter under nutidslupp:

George Michaels ”Listen Without Prejudice”, släpptes 3/9 1990.

Neneh Cherrys ”Raw Like Sushi”, släpptes 5/6 1989.

Pet Shop Boys ”Behaviour”, släpptes 22/10 1990.

4. Capitol Bio

Nyöppnade Capitol Bio på Sankt Eriksgatan började som ett projekt på Kickstarter och är nu en fantastiskt fin biograf inredd i Art Deco-stil. De visar både gamla och nya filmer och kör kul temakvällar. Bonus: Vin är tillåtet under filmvisningarna och det finns soffor!

5. Rosling Factfulness

Ska du läsa en bok i år så läs ”Rosling Factfulness” av Hans, Ola och Anna Rosling. Jag lärde mig så otroligt mycket av dessa 364 sidor och tycker att den borde vara obligatorisk läsning för alla läskunniga personer.

Divide & Conquer

Hello World! En dröm har gått i uppfyllelse, jag och Thord har startat egen digitalbyrå! Vi tillsammans med stjärnorna Emma och Anders gör webbutveckling, design och digital strategi. Vi gillar att bygga appar, API:er och ehandelslösningar. Dessutom vågar jag påstå att vi besitter WordPress-kunskap i världsklass.

Divide & Conquer – now open for business! Mejla eller ring om du vill jobba med oss! Eller kom förbi vår studio på Tomtebogatan 18 på en kaffe (har du en vovve så finns det en bonus).

Och följ oss gärna på Instagram. Det här ska bli så kul!Icy Stockholm

Vintern, du var snygg men jag är trött på dig nu. Var vänlig försvinn.

Glitch