Seoul

Vilodag

Idag blir det vilodag. Ska ägna större delen av dagen i hotellets relaxavdelning har jag tänkt. Det har varit mulet här i Seoul i flera dagar, men nu äntligen tittar solen fram! Nu har vi varit här i en månad och jag har en enorm hemlängtan. Saknar Ullman och Doris så mycket. Om en vecka åker vi hem! Btw, jag har gjort en trendspaning från Seoul på Divide & Conquers magasinblogg.

Seoul Metro

De senaste dagarna har vi upptäckt flera nya kvarter. Seoul är verkligen en cool stad, som en blandning av New York, Paris och Hong Kong. Tunnelbanan fungerar superbra, vissa tider är det väldigt mycket folk men så länge man undviker rusningstimmarna så är det okej. Det är också socialt accepterat att bära munskydd. På perrongerna är det glasdörrar längs med spåren som öppnas först när tåget kommit in och stannat, framför dessa köar koreanerna i prydliga led. Varje gång ett tåg anländer spelas en gullig liten fanfar och på en skärm i taket på perrongen visas det ankommande tågets nuvarande position i form av ett litet tåg som rör sig fram på en horisontell linje, istället för en minutangivelse. Tågvagnarna är djupa med smala säten utmed sidorna och massor med handtag hängandes från taket vilket gör att många människor ryms och man kan hålla i sig överallt i vagnen. De rosa handikappsätena är alltid lediga trots fulla tåg. Man sätter sig helt enkelt inte där om man inte måste. Stockholms tunnelbana har lite att leva upp till, om man säger så… Det konstigaste jag hittills sett i tunnelbanan var en man som sålde saxar. Han hade med sig en full väska och trots att det var trångt på tåget så körde han en demo av saxarna. Han fick dessutom flera sålda! Proffs.

Banchan baby!

Idag tog vi tunnelbanan två stationer till området Seocho-dong, för att träffa en vän, Kyung-Hae. Hon tog med oss till en restaurang som heter Baecnyunok där vi åt traditionell koreansk Banchan och efteråt tittade vi in på Seoul Arts Center som fanns i närheten. Så fint! Det är riktigt mycket smog ute idag, munskyddet är därför på hela tiden. Himlen är helt grå med ett märkligt dis, som är just smog. Det är lite läskigt. Tittade in på Kakao Friends också, där var det desto mer färg. Resten av dagen går till att fixa iordning i köket i lägenheten vi hyr. Finns väldigt lite grejor att äta ur/laga mat med. Sedan kämpa vidare med jetlaggen (som jag trodde jag besegrat – men icke!)

Sinsadong

Vann över jetlaggen och är tillbaka i normalt tillstånd. Började dagen med frulle i lägenheten. Vi bor precis bredvid Paris Baguette, där de har gott kaffe i de finaste take away-muggarna jag sett. Sedan bar det av till ett område som heter Sinsadong och Garosu-gil Road, som jag läst om i Vogue. Det var precis så snyggt som jag trodde. Testade K-Beauty på Dr.Jart+ och drack en öl på Mikkeller. Finast var Maison Kitsune!

Framme i Seoul

Efter en lång resa är vi framme i Seoul, Sydkorea. Jetlaggen är starkt påtaglig, kämpar för att hålla mig vaken. Bor i en Airbnb-lägenhet i Gangnam Daero, på 16:e våningen. Dagens enda mål är att hålla sig vaken till 21-tiden, koreansk tid. Träffade den här fina roboten på Seouls flygplats. Hen hjälpte till med att informera om rätt bagageband. Så gullig!