konst

Arty

Fler museum avbockade! Vi har besökt både MMCA och Arario Museum. Båda var urfina! Arario var nog favoriten dock, otroligt fin byggnad och bra lunchrestaurang. I övrigt har vi tagit det ganska lugnt de senaste dagarna och bland annat bytt boende till Hotell Orakai i Insa-Dong.

Itaewon och Leeum

Idag åkte vi till Itaewon för att besöka Leeum, Samsung Museum of Art. Det här muséet ägs av Samsungs ägarfamiljs stiftelse och visar både traditionell koreansk konst, blandat med modern och samtida konst. En imponerande byggnad minst sagt, och väldigt modernt i form av digitala upplevelser på plats. Leeum förtjänar ett längre inlägg, så jag återkommer om det. Absolut världsklass! Efter besöket på Leeum strosade vi runt i Itaewon och hittade bland annat den ballaste skivaffären jag någonsin sett. På Vinyl & Plastic kunde man provlyssna vinyler och kassettband, och dricka kaffe. Även detta ställe förtjänar ett längre inlägg en annan dag.

VHS-väv

Den här väven är gjord av band från ett gäng VHS-kassetter, sitter uppsatt på Moderna Muséet. Hög wowfaktor!

Arty!

Hann med lite kultur när jag var i Zürich. Besökte en konsthall som heter Haus Konstruktiv som är inriktat på konkretism och konstruktivism. Byggnaden är en gammal kraftstation och den industriella stilen oerhört tilltalande!

Såg utställningar av Alicja Kwade och Gerhard von Graevenitz. Hade aldrig hört talas om någon av dem innan, så spännande.

Högst upp i byggnaden fanns ett jättefint bibliotek med en imponerande samling konstböcker. Synd att man inte hade mer tid!