Istället för Föris

Max är pigg som en mört och har hur mycket energi som helst, men har lite hosta som suttit i de senaste dagarna. Och därmed blev det ingen Föris idag heller. Jag hörde från en vän som gjort ett aktivitetschema häromdagen och tyckte först att det lät lite överambitiöst men bestämde mig för att prova jag med. Och det har faktiskt varit till hjälp idag! Såhär blev vår dag. Och jo, både tv och padda fanns med i planen. Häng med!

Förmiddag: frukost, padda, frukt, parklek

  • Vi inledde dagen med frukostmacka och kombinerad ”leka affär”. Max har fått en kassaapparat som är en favorit just nu!
  • Sedan blev det fruktstund med paddan en stund vid köksbordet.
  • Därefter gick vi till lekparken. Idag valde vi pga rådande situation en park där det är färre barn och inga förskolegrupper, en av våra favoritparker. Där finns det gulliga små hus som ser ut som bikupor och mjukt spån på marken. Vi lekte bland annat kurragömma, testade lite försiktig klättring och åkte kana!
  • Sedan gick vi ett ärende och därefter hemåt. Medan jag fixade lunch tittade Max på Alfons. Lunchen bestod av fiskpinnar och ris och något annat till mig. Sedan hjälptes vi åt att duka undan.

Eftermiddag: tv, lunch, vila, parklek med fruktstund

  • Efter lunchen provade vi vilostund. Max ville inte sova (det verkar bara funka i grupp på Föris numera) men vi läste iallafall några böcker och hade en lugn och mysig stund i sängen iallafall. Bättre än att inte vila alls.
  • Efter vilan blev det lite stökig lek här hemma, energi som måste ur kroppen. Jag kunde städa lite och tvätta medan Max for runt och lekte med lite allt möjligt. Jag försökte introducera en sångstund ihop men det dissade han (det är nog också en grej som funkar bäst i grupp på Föris). Det blev lite mer Alfons på tv…
  • Sedan var det dags för att gå ut en gång till. Denna gång gick vi till en annan park, en liten och ganska lugn lekpark här i närheten. Där körde vi fruktstund, balansgång och kastade boll. Boll – en bra grej att ha med ut!
  • Efter parken gick vi hem och lagade middag och så började kvällen.