Fem saker

Då var det dags igen, fem saker – juli edition.

1. The School of Life, emotionell intelligens

The School of Life är en global organisation som genom psykologi och filosofi jobbar med utvecklingen av ”känslomässig intelligens”, både online och IRL. En av initiativtagarna är den bästsäljande författaren och filosofen Alain de Botton  som bland annat har skrivit boken ”Religion for Atheists”.

School of Life erbjuder en mängd olika program och tjänster som omfattar ämnen som exempelvis relationer, sorg, arbete, stress, mental ohälsa med mera. Skolan erbjuder psykoterapi och ”biblioterapi” och driver både en e-handel online och en fysisk butik (i London, Antwerpen, Berlin och Melbourne) som har beskrivits som ”ett apotek för sinnet”. Där finns böcker, anteckningsblock, kläder, kortspel och annat fint. Finns en mängd filmer att spana in på deras YouTube-kanal. Check it out! I höst ordnar School of Life en konferens i Zurich. Den hade varit cool att besöka.

2. Kassettbandets återkomst

Daterat format, absolut. Men jag älskar kassettbanden! Numera när man är på konserter och spelningar så finns det även MCs bland merchen. 2016 rapporterade Billboard Magazine att försäljningen av kassettband i USA ökade med 74% under samma år. Vad blir nästa grej? LaserDisc eller kanske MiniDisc? Hittade en kul artikel på temat.

3. Aqua Lip

Har senare år upptäckt skillnaden mellan att bara använda läppstift vs att använda läppstift tillsammans med läppenna. Sedan upptäckte jag skillnaden mellan vanlig läppenna och vattenfast läppenna. Hallå, nu snackar vi! Sitter hela dagen, räcker därför i evighet. Rekommenderar den här från Make up for ever, finns exempelvis att köpa på Sephora.

4. Smart Mockups

Bästa mockup-tjänsten om du ska paketera och visa upp snygga case. Sju dagar trial, sedan premium för privatperson eller team. Kolla så snyggt det blir!

5. Monstera Deliciosa

Min absoluta favorit när det kommer till krukväxter. Och jag är inte ensam om detta. Monsteraväxten kommer från Syd- och Mellanamerikas tropiska områden. Växten är en ”epifyt” som klättrar på andra träd för att ta sig upp till solljuset och kan bli uppemot 10 meter hög.

För ett par år sedan började Monsteraväxterna dyka upp överallt. Print på mobilskal, kläder, porslin och som inredningsdetaljer i trendiga, spartansk inredda butiker. Enligt vissa är det sociala medier, i synnerhet Instagram, som drivit fram denna växttrend. Intressant Monsteraartikel här.