Fem saker

En gång i månaden ska jag skriva ett sådant här inlägg. Det vill säga, lista saker jag testat och gillat. Så, nu har jag skrivit det så nu måste det bli så. Check.

1. Livia

Livia är en apparat som ska lindra mensvärk. Den här lilla produkten använder sig av elektriska impulser för att stoppa hjärnans smärtsignaler. Smärtan stoppas alltså innan den hinner nå hjärnan, så smart! Man sätter fast två små dynor på magen eller ryggen och dessa sänder sedan ut elektriska impulser som stimulerar nerverna. Man styr stimulansnivån med knappar + och -.  Livia kan enkelt sättas fast i byxlinningen, under tröjan eller i ett skärp och man kan utan problem använda henne (ja, det är absolut en hon) när man är på jobbet, ute och promenerar, är på fest etc. Det var genom crowdfounding på sajten Indiegogo som företaget iPulse Medical kunde utveckla Livia och det är jag glad för. Jag är nämligen mycket positiv till henne och tycker att värken verkligen lindras. Och jag har ändå 27 år av mensvärk bakom mig och har provat allt från värktabletter, spikmatta och värmedyna. Halleluja!

Läs mer om hur Livia funkar här.

2. Todoist

Den här lilla appen hjälper mig varje dag. Både i jobbet och privat, i telefonen och i datorn. Allt, precis allt jag ska göra och komma ihåg lägger jag in som to do’s i Todoist. Det här har minskat min stressnivå rejält, så snart jag slänger in något i Todoist känner jag mig lugn. Då vet jag att det inte kommer glömmas bort. Inget mer av mejla mig själv (ja det har jag gjort och många med mig, ingen kul lösning i längden). Man kan skapa olika listor och tagga dem med etiketter, man kan dela listor med andra, för gemensamma projekt i jobbet eller privata grejer tillsammans med sin familj exempelvis. Man kan ställa in påminnelser med push-notiser och man kan delegera uppgifter till någon annan, med förfallotid.

Ladda ner appen och få ordning på ditt liv här.

3. Lucky Iron Fish

Lucky Iron Fish är en kanadensisk uppfinning som ska öka järnintaget. Det är en liten järnfisk som man lägger i kastrullen när man till exempel kokar ris, gör grytor eller soppor. Fisken ger mest effekt om man droppar lite citronsaft på den, i övrigt avger den ingen som helst järnsmak eller kräver något speciellt. Järnfisken är gjord av gjutjärn och säljs till förmån för folket i Kambodja, där särskilt kvinnor lider av järnbrist. Om man köper en fisk till sig själv donerar man samtidigt en likadan fisk till en kambodjansk familj. Järnfisken funkar i fem år innan den behöver bytas ut. Så bra idé!

Köp en egen, eller ge bort i present här.

4. Rimowas kabinväska

Har rest en del i jobbet de senaste månaderna och bestämde mig för att investera i Rimowas ”Classic Flight, Cabin Multiwheel”,  som får plats i kabinfacket. Har trånat efter Rimowas aluminiumväskor i åratal men hejdat mig själv varje gång. Men, nu var det dags – året jag fyllde 40 och började resa i jobbet! Den här väskan slukar hur mycket som helst. Sist jag var borta rymde väskan dag- och kvälls-outfits för fem dagar + tre par skor och datorladdare och annat. Rulltekniken är underbar, så lätt att dra efter sig och svänga runt med. Man känner sig dessutom väldigt stylish på flygplatsen.

5. The Monocle Minute

Okej, ett nyhetsbrev jag VILL prenumerera på! Det är inte särskilt ofta som detta händer, nej. Livstilsmagasinet Monocle erbjuder detta dagliga nyhetsbrev som innehåller allt möjligt som händer i världen. Kortfattat, snyggt och inte det minsta tjatigt trots att det kommer varje dag. Man orkar inte läsa allt, men bara genom att scrolla genom rubrikerna hänger man med på ganska mycket.

Signa upp dig här.